Despre brokerii de leasing

Broker www.leasingfocsani.ro

 

Brokerii de leasing pot fi o solutie avantajoasa pentru companiile de profil care doresc sa-si extinda activitatea in cat mai multe zone ale tarii, presupunand costuri operationale mai mici decat in cazul deschiderii unui birou teritorial, potrivit reprezentantilor pietei.“Brokerajul ar putea suplini atat costurile operationale, cat si cele pentru resurse umane suportate de o societate de leasing. Cum deschiderea unui punct de lucru in teritoriu este destul de costisitoare, compania isi poate externaliza activitatea catre brokerii de leasing”, a declarat secretarul general al Asociatiei de Leasing Bancar, Adriana Ahciarliu.

Brokerii fac parte din orice sistem financiar si, ca atare, este normal sa se dezvolte si pe segmentul de leasing din Romania, desi in prezent numarul acestora este foarte redus.

“Principiul este acelasi ca in asigurari si probabil ca serviciile de brokeraj vor lua amploare si pentru leasing din moment ce prezinta niste atuuri importante. Ei se misca foarte mult si foarte repede, drept pentru care va fi mult mai avantajos pentru companie sa lucrezi cu un broker decat sa deschizi un birou”, apreciaza Marilena Cazanaru, directorul general al Global Finance&Leasing.

Unele societati au aplicat deja acest sistem, intelegand utilitatea brokerilor si profitand de beneficiile pe care acestia le pot aduce firmei.

“Am lucrat cu brokeri de la inceput pentru ca ne faciliteaza prezenta in zone unde nu avem acces asa usor si pe care nu le cunoastem indeajuns”, a spus directorul general al HVB Leasing, Septimiu Postelnicu.

El considera ca, in perioada urmatoare, se vor consolida si structura brokeri seriosi de leasing, care vor oferi atat cantitate, cat si calitate in privinta serviciilor si a pregatirii dosarelor.

“Acestia vor urmari sa se concentreze in special pe intermedierea finantarilor de echipamente si a leasingului imobiliar, intrucat segmentul auto este acoperit indeajuns de catre dealeri”, a adaugat Postelnicu.

Totusi, activitatea acestor intermediari nu se va limita doar la incheierea contractelor de leasing.

“Brokerii vor oferi clientilor mai multe tipuri de servicii financiare, nu numai leasing. Aici putem vorbi de creditele bancare, cele de consum, insa nu si de segmentul de asigurari, pentru ca acesta are alte prevederi legislative”, a precizat Ahciarliu.

Intermedierea contractelor de leasing poate fi realizata nu doar de catre persoane independente, ci si de acele societati mici care nu mai pot intruni conditiile impuse de legislatia ce reglementeaza activitatea institutiilor financiare nebancare.

“O parte dintre aceste societati vor prefera sa devina brokeri de leasing pentru companiile puternice, care au forta necesara de a rezista pe piata si sunt pregatite sa faca fata cerintelor si concurentei”, estimeaza presedintele Romexterra Leasing, Cornel Coca Constantinescu.

El mai spune ca aceasta colaborare aduce beneficii ambelor parti. Societatea transformata in broker obtine venituri si are sprijinul unei companii mai mari. La randul sau, aceasta isi comercializeaza produsele pe plan local printr-un canal de distributie important, prin oameni de afaceri care cunosc piata respectiva foarte bine.

 

Sursa: www.softpedia.com

Website Monitoring